Hjälp med montering av möbler

När du har köpt nya möbler eller inredning ska det monteras ihop, en tidskrävande och ibland svår uppgift. Att anlita professionell hjälp för montering av möbler är ett smidigt och tidseffektivt sätt att lösa det på. Monteringstjänster kan användas av personer med olika behov, nyinflyttade som snabbt vill komma iordning, äldre och personer med begränsad rörlighet eller för de med begränsad tid. 

Många företag erbjuder flexibla bokningsalternativ och kommer direkt till ditt hem vid en tidpunkt som passar och monterar efter anvisning. Med onlinetjänster och kundsupport är det enklare än någonsin att arrangera och schemalägga en möbelmontering. 

Anlita möbelmonterare

Professionella möbelmonterare vet hur man hanterar och monterar möbler på ett säkert sätt, vilket skyddar både dig och dina möbler från potentiella skador. De kan anpassa sin service efter dina specifika behov och de erbjuder råd om hur möbler bäst kan placeras för att maximera utrymmet i ditt hem. Hemfixarna är en professionell aktör som erbjuder möbelmontering med 100% nöjd-kundgaranti.  

 • De du anlitat kommer och besöker ditt hem för att montera efter anvisning. 
 • Leverantören av monteringstjänsten har rätt verktyg med sig när de kommer. 
 • Placerar produkten där du vill ha den, var tydlig för att undvika missförstånd. 
 • Om något behövs förankras i väggen ingår detta i monteringstjänsten. 
 • Alla produkter som ska monteras måste vara på plats innan montören kommer ut. 
 • Tänk på att det ska finnas en förberedd yta att arbeta på. 
 • Placera originalförpackningarna med dina produkter i det rum de ska stå. 
 • De hanterar emballage efter arbetet är klart, allt sorteras korrekt. 
 • Efter att arbetet är slutfört får du en faktura med 50% i RUT-avdrag.

Montering av Ikea möbler


Alla IKEA produkter är utformade för att du ska kunna sätta ihop dem själv, men vill du inte det så finns möjlighet att boka montering till fastpris via deras samarbetsparter Hemfixarna. När du köper möbler från IKEA kan du boka in möbelmontering redan i samband med ditt köp, både online och i varuhuset.

Det är också möjligt att lägga till montering av Ikea möbler även efter du köpt produkterna via IKEAs kundservice. Det finns tider att boka både på dags – och kvällstid men också på helger. 

Dra av arbetskostnad med RUT-avdrag

Rutavdraget, är en svensk skattereduktion som tillåter privatpersoner att dra av 50% av kostnaden för hushållsnära tjänster. Du har rätt till rutavdrag för montering och förflyttning av möbler, varje person får dra av högst 75 000 kronor per år. 

Det finns vissa krav för att hjälp med montering av möbler i hemmet ska vara RUT berättigat. Arbetet ska utföras i eller nära anslutning till hemmet och bohaget som monteras ska ingå i ditt hushåll. Du som beställare ska äga – eller delvis äga den angivna fastigheten eller bostadsrätten för att kunna utnyttja RUT. Har du nyttjanderätt till bostaden kan du också göra anspråk på avdraget.

Kostnaden som du får dra av gäller bara själva möbelmonteringstjänsten, inte inköpet av möbler. Den som levererar tjänsten ska inkludera avdraget direkt på fakturan, de ansvarar också för att rapportera till Skatteverket. 

Det som ingår i godkänd monteringshjälp är följande

 • Förflytta, montera och demontera möbler och lösöre inom hushållet. 
 • Sätta upp eller ta ner gardiner, gardinstänger och rullgardiner. 
 • Plocka fram eller ställa undan trädgårdsmöbler, studsmatta och liknande.
 • Montera och förflytta träningsredskap och annan typ av hobbyredskap. 
 • Skruva upp hyllor, tv, tavlor, lampor och förankra möbler på väggar. 

Har du fler funderingar på hur det funkar kan du läsa mer hos Skatteverket om RUT-avdrag.